Motivul pentru care democrații au decis amânarea congresului partidului: „PDM are nevoie de o reformă profundă”

Membrii Consiliului Politic al Partidului Democrat au decis amânarea congresului partidului, în cadrul căruia urma să fie aleasă noua conducere, de pe 27 iulie până pe 7 septembrie, pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare al PDM.

Într-un comunicat de presă, democrații menționează că în urma conferinţelor petrecute de organizaţiile teritoriale ale formaţiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie „de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuţios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp”.

„Mai mult, discuţiile au fost axate pe nevoia de a atrage personalităţi, specialişti din diferite domenii, care vor împărtăşi valorile şi viziunea democraţilor de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetăţeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat. „PDM are nevoie de o reformă profundă, dar şi de întărire atât în teritoriu, cât şi la nivel central”, a subliniat Pavel Filip”, este menționat în comunicatul PDM.

Totodată, în cadrul ședinței Consiliului PDM a fost decisă lansarea pregătirilor pentru alegerile locale și identificarea potențialilor candidați democrați pentru alegeri.

La 27 iulie democrații urmau să organizeze congresul PDM, pentru a alege o nouă conducere și pentru a adopta o strategie de reformare a formațiunii. Totodată, în cadrul congresului ar urma să fie decis subiectul privind schimbarea sediului PDM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *