Miniștrii de la Chișinău și Kiev ar urma să discute despre crearea posturilor vamale comune

După formarea Executivului de la Kiev, miniștrii din Guvernul Sandu ar urma să efectueze o vizită în Ucraina. Despre aceasta a anunțat șefa Cabinetului de miniștri, Maia Sandu.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu menționează că l-a felicitat, în cadrul unei discuții telefonice, pe președintele Zelenski pentru scorul obținut de partidul său.

„Am exprimat încă o dată susținerea noastră necondiționată pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Am agreat să efectuăm o vizită mai amplă cu miniștrii de resort, după formarea Guvernului în Ucraina, să abordăm crearea posturilor vamale comune, inclusiv pe segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean, pentru a opri schemele de contrabandă și să lansăm o discuție aprofundată pe agenda bilaterală”, scrie aceasta.

Procesarea a 79,15% dintre procesele-verbale arată că partidul „Slujitorul poporului” a acumulat 42,81% dintre voturile cetățenilor care au participat la alegerile parlamentare anticipate, din 21 iulie.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Vladimir Zelenski, la 11 iulie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *