Maia Sandu comentează demisia lui Harunjen

Prim-ministra Maia Sandu îl acuză pe Eduard Harunjen de comiterea mai multor ilegalități în funcția de procuror general și susține că acesta ar urma să fie tras la răspundere chiar dacă a plecat de la șefia Procuraturii Generale.

„Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale. Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau “nu” regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine”, comentează Maia Sandu demisia lui Harunjen, precizând ce criterii ar trebui să întrunească viitorul procuror general.

Joi, 11 iulie, Eduard Harunjen, care se află de la începutul săptămânii în concediu medical, a anunțat prin intermediul unui comunicat plasat pe site-ul PG, că pleacă de la șefia instituției. Se întâmplă deși anterior, acesta a declarat că nu va demisiona benevol, pentru că nu ar avea motive în acest sens. Eduard Harunjen a infirmat orice acuzații la adresa sa, menționând că și-a exercitat atribuțiile în conformitate cu legea.

La câteva minute după ce a anunțat că a depus cerere de demisie, în care a invocat imposibilitatea exercitării funcției pe motivul agravării stării de sănătate, șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Eduard Harunjen.

Pe perioada concediului medical, procuror general interimar a fost desemnat adjuctul său Igor Popa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Leunte din Țara Lăpușnei

  Doamna Maia Sandu,
  De ce deja de vreo 2 ani,
  ziarul ” Literatura si Arta ” ne se poate citi pe Internet ?
  Cine il blocheaza ?
  Cine sunt sabotorii contra fiintei noastre romanesti ?
  Doamna Maia Sandu, poate ne dati un raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *