Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Ceban pleacă la sfârşitul…

Ion Ceban pleacă la sfârşitul acestei săptămâni într-o vizită de lucru la Kiev

Foto: chisinau.md

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, va întreprinde la sfârşitul acestei săptămâni, o vizită de lucru în capitala Ucrainei. Anunţul a fost făcut astăzi, 2 decembrie, în cadrul şedinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

La sfârşitul acestei săptămâni com pleca la Kiev. Cine ne-a invitat primul, acolo mergem. Întrebat de jurnalişti dacă va efectua şi o vizită în capitala României, Ceban a răspuns O să ajung şi la Bucureşti în cel mai scurt timp.

Întrebat care au fost cheltuielele pentru organizarea vizitei în capitala Federaţiei Ruse acesta a spus că banii nu au fost luaţi din bugetul primăriei, nu am cheltuit bani publici.

Am plătit noi din sursele noastre, aşa a fost să fie. Banii nu au fost luaţi din bugetul primăriei, nu am cheltuit bani publici. Am aflat cu o zi înainte că suntem aşteptaţi la Moscova. Am găsit opţiuni. Nu sunt cele mai mari costuri pentru bilet, cazarea şi mâncarea ne-a fost asigurată. Noi am plătit biletele din sursele noastre”, a susţinut Ceban.

Ion Ceban a efectuat prima sa vizită oficială în calitate de primar al municipiului Chişinău, la 28 noiembrie, la Moscova. Acesta a avut întrevederi cu edilul Moscovei, Serghei Sobyanin, și vicepremierul Dmitri Kozak.

Ceban a transmis atunci că a discutat cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova „mai multe subiecte din domeniul, economic, social, cultural și educație”.

Cu primarul Moscovei, potrivit lui Ceban, a vorbit despre „proiecte comune și susținerea în mai multe acțiuni de dezvoltare a municipiului Chișinău”.