Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   În trei localități candidații au…

În trei localități candidații au obținut același număr de voturi. Cine este considerat câștigător

În urma turului II al alegerilor locale generale din 3 noiembrie, candidații din trei localități din Republica Moldova au obținut un scor egal, conform datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC). Prin urmare, primar va deveni cel care a avut mai multe voturi în primul tur.

În comuna Bălășești, raionul Sângerei, Elena Neagu, reprezentanta blocului ACUM, precum și Gheorghe Chetrari, candidatul Uniunii Salvați Basarabia, au fost votați fiecare de către 429 de alegători. Primar va deveni Neagu, deoarece în turul I ea a obținut cu 48 de voturi mai mult decât Chetrari.

Aceeași situație a fost și în satul Hirișeni, raionul Telenești, unde voturile s-au repartizat 50% la 50% pentru socialista Ludmila Haria și candidatul blocului ACUM, Ion Petica, ultimul fiind câștigător, întrucât a avut la 20 octombrie cu 62 de voturi mai mult decât reprezentanta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)

Câte 280 de voturi au avut democrata Felicia Gheorghiță și Valeriu Oaserele din satul Hirova, raionul Călărași. Localitatea îl va avea drept primar pe candidata Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a fost votată în primul tur de către 211 de alegători, iar în dreptul lui Oaserele au aplicat ștampila 176 de cetățeni.

Duminică, 3 noiembrie, în cadrul turului II al alegerilor locale generale, au fost aleși 384 de primari.