Dodon se laudă că are relații bune cu țările europene, în timp ce ele nu-l primesc

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a răspuns ieri, 21 noiembrie, în cadrul unei transmisiuni live pe o rețea de socializare Odnoklassniki, la o serie de întrebări privind relațiile sale cu țările europene. Dodon se laudă că are „relații destul de bune” cu liderii țărilor UE, în timp ce mai mulți experți politici constată că șeful statului nu este acceptat în multe capitale ale lumii.

Președintele Moldovei, despre relația cu liderii europeni

În cadrul transmisiunii live de ieri, Igor Dodon a menționat și întâlnirea cu președintele Italiei și premierul Ungariei.

„Recent, m-am întâlnit cu președintele Italiei. Am discutat multe probleme actuale. El mi-a promis că în anul viitor va face o vizită oficială în Moldova. Totodată, cu câteva luni în urmă m-am întâlnit cu premierul Ungariei. Am găsit cu el limbă comună și am constatat cu plăcere că părerile noastre coincid în proporție de 90 la sută. În viitorul apropiat voi întreprinde mai multe vizite oficiale în alte țări europene”, a menționat Dodon.

Menționăm că, cu puțin timp în urmă, șeful statului, care a vorbit despre cooperarea cu UE, a refuzat să participe la Summit-ul Parteneriatului Estic care va avea loc la Bruxelles pe data de 24 noiembrie. Acesta a spus că a refuzat să meargă acolo, pentru că „nu-mi place să fiu pus într-un coș cu Ucraina care trece printr-un conflict armat în Donbass. Prin urmare, nu voi merge acolo”.

În același timp, analistul politic Igor Boțan găsește o altă explicație la refuzul lui Dodon de a participa la Summit.  „Reprezentanții UE știu foarte bine că, în timpul campaniei electorale, Igor Dodon a vorbit despre necesitatea anulării Acordului de Asociere cu UE, de aceea președintele R. Moldova nu este acceptat în țările europene, iar el spune că anume el este cel care nu vrea să meargă acolo”, susține analistul.

Igor Dodon, despre relațiile cu România

În timpul transmisiunii în direct, Igor Dodon a discutat și despre relația sa cu România, reamintind că a trimis o invitație oficială președintelui României, Klaus Johannes, dar nu a primit încă niciun răspuns.

La acest subiect s-a expus Boțan, care este de părere că „în timpul campaniei electorale Igor Dodon a făcut mai multe declarații tăioase, care acum se lasă simțite. Poate Dodon și este gata să se întâlnească cu ei, dar ei nu”.

Pe de altă parte, Igor Dodon susține că există o singură problemă cu românii: „faptul că unii susțin unioniștii și doresc să ne distrugă statalitatea țării. La acest subiect nu vom ajunge niciodată la un compromis… frați frați, dar toată lumea la casa lui. Stați acasă, vizitați-ne…, dar fiecare este stăpân la el acasă. Nu trebuie să mergeți prin Moldova, așa cum o face acum Băsescu prin sate. Offf, mare erou! El a fost dat afară din țară, unde oamenii nu mai voiau să-l vadă și acum a venit în țara noastră să se implice în politică”, s-a arătat indignat Dodon.

Amintim că la 3 ianuarie 2017, Igor Dodon, a semnat un decret privind retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, fostul președinte al României. Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova printr-un decret semnat de fostul președinte al R. Moldova, Nicolae Timofti. După câteva luni, acest decret a fost suspendat, până la soluționarea cauzei. 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Iacob tofan

  23.11.2017

  Despre discriminarea nerușinată a pensionarilor RM și nu numai

  Domnilor DEMNITARI, oare fiecare cetățean al RM e obligat să cunoască toate legile și codurile, pentru a putea bate alarma în caz de încălcare a drepturilor?
  În Codul fiscal al Republicii Moldova scrie:
  Capitolul 5
  ÎNLESNIRI LA PLATA IMPOZITULUI PE BUNURILE IMOBILIARE
  Articolul 283. Scutirea de impozit
  (1) De impozitul pe bunurile imobiliare sînt scutiţi:
  a )………………………….. ș. a. m. d.
  h) persoanele de vîrstă pensionară, ș. a. m. d.
  i ) ………………………….. ș. a. m. d.
  Ajungând la vârsta de pensionare, am fost scutit numai parțial de impozitul pe bunurile imobiliare.
  Asta e situația mea, dar poate și a altora.
  Altă problemă, care, la sigur e a tuturor pensionarilor și chiar a nepensionarilor.

  Muncind 50 de ani în școlile Statului, am construit și o gospodărie individuală, care, spre final, vreau să o fac cadou copiilor.

  De ce copiii mei trebuie să plătească impozit Statului pentru acest cadou?
  Eu am construit această gospodărie din salariul impozitat.

 2. Iacob tofan

  Ce am făcut Eu pentru Stat ?
  Ce a făcut Statul pentru Mine ?
  23.11.2017

  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat

  Am început activitatea pedagogică la 20 august 1962.
  Prima specialitate este fizica.
  Activitatea mea poate fi divizată în 2 părți: prima în perioada sovietică, iar a doua – după indepenendență. Îmi plăcea să cunosc multe și de aceea am participat și la concursul republican televizat “Noi și legea”, unde am avut și un premiu.
  În perioada sovietică s-a întâmplat să mi se încalce drepturile, dar am găsit și dreptatea.
  În perioada indepenendenței, Demnitarii noștri de Stat ne vorbesc că trăim într-un Stat de Drept, însă într-adevăr trăim într-un Stat, unde dreptatea nu e la fundul mării, dar la fundul oceanului, adâncimea căruia e mult, mult mai mare decât al mării.
  În anul de studii 2009-2010, după ce feciorul directorului fostului L. T. „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini a susținut examenul de bacaulaureat la fizică pe nota 10, ilegal am fost lipsit de jumătate din orele de sarcină didactică. Nefiind lacom, n-am protestat, aveam și pensia.
  Peste 2 ani, exact în ziua împlinirii a 50 de ani de activitate pedagogică, am fost „DECORAT” cu un „şut în fund” de la locul de muncă de către același director, chiar dacă activam cu jumătate de salariu.
  Asta din punctul de vedere al omeniei și legislației.
  Din punctul de vedere al specializării: După o oră academică de frământare asupra unei probleme de matematică în fața clasei a 7-a ( Dl director îl înlocuia pe Dl Petre Păgînu ), a intrat în cabinetul de fizică și i-am rezolvat-o eu în câteva minute.
  Despre legitimitatea „şutului” mi-a răspuns Nicolae Timofti în cadrul emisiunii “Moldova în Direct” cu o minciună bâlbâită, prin care și-a bătut joc de Legea fundamentală a Statului.
  Mai știu, că minciuna spusă bâlbâit a acționat asupra Curții Constituţionale, care după aproape nouă luni de la sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sîrbu a “născut” hotărârea discriminatorie din 23 aprilie 2013, care a declarat Constituţională eliberarea din funcție a pedagogilor, care au atins vârsta de pensionare.
  Aceeași minciună bâlbâită l-a impus pe Radu Panțîru să-mi respingă cererea mea depusă la CEDO cu un motiv fictiv.
  A început scurgerea celei de a 32-a lună de zile de când meditațiile mele despre discriminarea cetățenilor simpli de către Justiție și Legile ei au devenit publice și erau prezente aproape zilnic.
  Din cauza INCOMPETENȚELOR personale, Demnitarii noștri de Stat susțin HALTURA în toate DEPARTAMENTELE, care-s exagerat de multe și cu eficiență extrem de mică.
  Exemplu: poliția de frontieră Edineț, CPDOM – nu rezolvă absolut nimic.
  Această susținere a HALTUREI se manifestă prin următoarele:
  1. Prin emiterea Deciziilor, Hotărârilor și Legilor nechibzuite, care au fugărit și mai fugăresc cetățenii din țară, pe alții îi provoacă la sinucidere, iar cei rămași sunt umiliți.
  2. Demnitarii de Stat au contribuit la furtul miliadelor din bănci, DEOARECE sunt foarte lacomi.
  3. Demnitarii de Stat au continuat să doarmă și după emiterea Hotărârii Curții Constituţionale din 04 martie 2016. Am ajuns la rezultatelele dezastruoase la alegerile prezidențiale – 2016.
  4. Demnitarii de Stat păstrează Legea despre Salarizare, după care unii primesc sute și zeci de mii de lei, iar cei de rând abia ajung la 1-2 mii.
  5. Demnitarii de Stat primesc îndemnizații pentru anii munciți în cazul ieșirii la pensie, iar poporul simplu n-are acest drept.
  6. S-a petrecut modificarea Legii de Pensionare, însă aceasta s-a făcut ca de obicei incompetent, gen HALTURĂ de Demnitari fără soveste și rușine.
  Ce reformă se face în secolul al 21-lea, dacă iarăși avem și în noua lege de pensionare categorii de pensionari și formule separate de calcul ?????
  DISCRIMINAREA A FOST!!!!!
  DISCRIMINAREA A RĂMAS !!!!!
  Am aflat procentul de indexare a pensiilor invalizilor de categoria 1. După MARELE TAM-TAM făcut de Premierul Filip, pensia lor a crescut cu 18,4 %. Aceasta-i cam la nivelul indexării inflaționale.
  Am aflat și procentul indexării pensiilor celor, care au muncit până la vârsta legală de pensionare. Acesta constituie la unii aproape 7 %, care-i mult mai jos de nivelul indexării inflaționale, iar altora – nimic.
  RUȘINE!!!!!
  7. Leul se devalorizază accelerat, inflația și prețurile medicamentelor s-au dublat.
  Unde-i Legea, Domnilor ?????
  8. Hotărârile Curții Constituţionale, CEC, CSJ, CSM și CCA – rabat politic la comandă.
  Așa “tare ne iubesc”, că ne-au lipsi și de aier, însă nu pot captura și Atmosfera.

 3. Iacob tofan

  23.11.2017
  Despre judecătorii din viața mea

  Prima întâlnire a fost cu judecătoarea Judecătoriei raionale Edineț, Dna Maria Eftodi în anul 2009, în privința legalizării anexei construite la saraiul în care locuiesc și astăzi ( n-a fost legalizat la timpul necesar din cauza decesului soției), ce-mi permite să nu ies iarna din camera de locuit direct în omăt. Mi-a refuzat. Cauza – a dorit ceva “la labă”, cum se spune în popor.
  Altă întâlnire a fost cu judecătorul aceleiași Judecătorii Edineț, Dnul Anatolie Rusu. Cu acesta m-am întâlnit din cauza lezării dreptului la muncă, declarat de Constituția RM.
  Prin Hotărârea de la 20 martie 2013 Dlui a declarat: Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.
  ATENȚIE !!!!!
  Această Hotărâre a fost emisă înainte de “nașterea prematură” a Hotărârii ANTICONSTITUȚIONALE a Curții Constituționale din 23.04.2013.
  Altă întâlnire a fost de acum la Curtea de Apel Bălți cu o echipă de judecători: Eduard Ababei, Natalia Chircu și Nina Matveeva, care la fel au declarat:
  Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.
  Această echipă trebuia să prezinte Decizia pe data de 02 iulie 2013, însă ea n-a fost citită, deoarece lipsea Preşedintele şedinţei Dl Eduard Ababei. Eu am fost prezent la Curte, iar directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini lipsea.
  Înseamnă că el a fost informat.
  De aici concluzia: directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini, pentru a i se îndeplini doleanțele, a mai dat și mită. În zilele noastre judecătorii nu îndeplinesc doleanțele fără a primi “la labă”? NU-I AȘA ?
  Despre acest lucru a fost informată și Curtea Supremă de Justiție.
  Nici un efect.
  Următoarea întâlnire de acum a fost virtuală la Curtea Supremă de Justiție cu echipă de judecători: Ala Cobăneanu, Tatiana Răducanu și Sveatoslav Moldovan, care la fel au declarat:
  Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.
  Au mai fost încă doi judecători virtuali, Radu Panțîru de la CEDO, care după acea minciună bâlbâită mi-a respins cererea mea depusă la CEDO, cu un motiv fictiv și “principalul judecător”, Nicolae Timofti, care încă la 1 octombrie 2012 și-a bătut joc de Constituție în fața tuturor spectatorilor canalului TV Moldova 1.
  Zece judecători, plus încă nouă de la Curtea Constituțională, care nu respectă Legea Fundamentală a Statului Republica Moldova.
  Deoarece, în fiecare caz eram sigur că dreptatea e de partea mea concluzionez:
  La emiterea deciziilor și hotărârilor judecătorii noștri nu urmăresc prevederile Legilor, dar, dacă ai dat “la labă” – ai dreptate, altfel – “izvini”.
  JUDECĂTORII reprezintă o altă MIZERIE a societății, iar mizeriile, după cum se știe, se lipesc și se susțin reciproc.
  Judecătoarea Curții de Apel Chișinău Dina Rotarciuc este nemulțumită de pensia care i-a fost stabilită de Casa Națională de Asigurări Sociale.
  Doamnă, eu nu mai am ce spune. Totul am spus timp de peste 32 de luni de zile. Ați călărit destul poporul simplu al Moldovei. Și așa e prea mult în comparație cu cetățenii, care au contribuit mult mai mult prin muncă cinstită la dezvoltarea acestui stat, furat, încătușat de guvernanți și complicii lor.
  Administrațiile raionale au fost capturate de către PD în ziua suplimentară de scrutin electoral din 28 septembrie 2014.
  De peste 2 ani guvernarea a trecut la regim de noapte. Din acel moment în Moldova totul se face în întuneric. În Moldova e un întuneric total în ceea ce privește guvernarea, CC, CSM, CSJ, CEC, CCA și a. m. d.
  Denigrarea Oamenilor care le prevestesc viitor neplăcut, tot se face pe întuneric, accentuiază nimicnicia și josnicia denigratorilor.
  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat:
  CAPACITĂȚI: Susținerea și promovarea a tot ce contribuie la îmbogățirea lor și aliaților.
  INCAPACITĂȚI: De a avea soveste și omenie.
  Toate acestea, dar și multe altele, ne conving: suntem guvernați de niște elemente cu chip de om și suflet de fiare, iar ANIMALELE nici RUȘINE nici SOVESTE N-AU.
  La incapacitățile Demnitarilor de Stat cu timpul s-a adăugat încă o molimă – MINCIUNA.
  Și iată – MINCIUNA ne este PREȘEDINTE.
  Tot ce scriu în decursul acestor peste 31 de luni de zile au fost confirmate prin arestarea masivă a judecătorilor și executorilor judiciari ( semn bun ), dezvăluirile făcute de deținutul Veaceslav Platon, prin numărul exagerat de alegători în listele electorale, sesiunea Parlamentului din 03.10.2016, alegerile prezidențiale – 2016 cu fraude criminale și multe, multe alte fapte.
  Mulțumesc Congresului SUA pentru implicare și celor care au atras atenția Congresului la captivitatea Statului nostru.
  Mulțumesc concetățenilor din Diaspora Occidentală. Am mare încredere în capacitățile lor, calitate care i-a provocat să se rupă de la meleag, de copii și părinți, n-au dorit să se afle sub guvernarea coruptă și incompetentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *