Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Despre ce au discutat Maia…

Despre ce au discutat Maia Sandu şi vicepremierul Federației Ruse, Dmitrii Kozak

Pim-ministrul Maia Sandu a discutat subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă cu vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak. Interlocutorii au subliniat necesitatea relansării comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, inclusiv în vederea eliminării tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse, introduse în 2014, și a rezolvării problemelor transportatorilor.

Părțile au subliniat și disponibilitatea de a relansa un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc față de interesele naționale.

„Maia Sandu a subliniat că nu sunt incompatibilități dintre Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare UE-RM și zona liberă de comerț în cadrul CSI. Prim-ministra a mai subliniat că guvernul de la Chișinău va promova o politică externă previzibilă, bazată pe obiectivul integrării europene și implementarea Acordului de Asociere cu UE, în același timp dezvoltând relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă. Maia Sandu a adăugat că prioritatea guvernului Republicii Moldova la etapa actuală este democratizarea țării și asigurarea funcționalității instituțiilor statului în interesul cetățenilor”, se arată în comunicatul Guvernului emis presei.

În contextul discuțiilor despre regiunea transnistreană, prim-ministra a atras atenția interlocutorilor asupra necesității de a opri schemele ilegale de comerț care dăunează tuturor statelor din vecinătate, dar și asupra necesității de a asigura transparență și previzibilitate în aprovizionarea regiunii cu gaze naturale.

Tot astăzi, într-un briefing de presă susținut de președintele IgorDodon, vicepremierul rus, Dmitri Kozak a felicitat R. Moldova cu rezolvarea crizei politice, menționând că Federația Rusă își dorește reluarea relațiilor cu R. Moldova.

FOTO: gov.md