Cine este consiliera Maiei Sandu pe comunicare

Jurnalista Anastasia Condruc, care a locuit în ultima perioadă în Spania, a devenit consiliera pe comunicare a premierului Maia Sandu.

„Am vrut să vă spun că am revenit acasă. Sunt consiliera pe comunicare a prim-ministrei, Maia Sandu. Tare mi-a fost dor de toți și de toate”, a anunțat aceasta pe pagina sa de Facebook.

Condruc a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism. Ea a activat drept coordonator de comunicare, reporter, traducător, editor și producător al emisiunilor de divertisment și profesor de limbă engleză. În Barcelona a realizat documentare asupra situației financiare internaționale.

În 2016, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, activista civică a fondat grupul de pe Facebook „Adoptă un vot”, prin intermediul căruia au fost mobilizați alegătorii din diasporă.

„Nu am nevoie, neapărat, de un set de condiţii. Aş reveni dacă m-aş plictisi şi aş decide să locuiesc aici câţiva ani pentru a dezvolta o afacere, bunăoară în media. Nu am pretenţii prea mari. Ar fi bine, clar, ca oamenii să nu plece, dar eu nu văd un impediment în faptul că Moldova este acum într-o stare dezastruoasă. Venirea mea acasă ar fi doar de ajutor pentru scoaterea ţării din această situaţie. Nu planific, deocamdată, dar dacă apare o oportunitate sau dacă o să-mi fie foarte dor de ai mei, voi reveni”, a declarat tânăra în 2017, fiind întrebată, în cadrul unui interviu acordat pentru ZdG, în ce condiții ar reveni acasă.

Anterior, Guvernul Sandu a îndemnat cetățenii plecați în afara țării să revină acasă și să candideze la funcțiile publice.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *