VIDEO/ Ședința de judecată în cel de-al doilea dosar pe numele lui Petic

Ședința în cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Gheoerghe Petic a fost amânată după ce la proces nu s-a prezentat și victima din acest caz. Procurorul pe caz a declarat că ședința nu poate continua fără prezența acestuia, așa că procesul a fost amânat pentru 9 aprilie.

Potrivit ordonanței, în toamna anului 2004, Petic aflându-se în barul „Svetlana” din localitatea Cairaclia, Taraclia, deținând asupra sa o armă asemănătoare cu automatul „Kalașnikov”, manifestând un comportament agresiv și încălcând grosolan ordinea publică, din intenții huliganice, a îndreptat arma în regiunea capului unei persoane, amenințând-o cu moartea și răfuiala fizică. Ulterior, acesta a ieșit afară și a efectuat o împușcătură în roata din fața a automobilului victimei, amenințându-l în continuare cu aplicarea violenței.

Astfel, prin acțiunile sale intenționate, Petic Gheorghe a comis infracțiunea prevăzută de art. 287 alin (3) din Codul penal – Huliganismul agravant, săvârșit cu aplicarea armei pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății”, se menționează în ordonanță.

La 20 martie, prin sentința Judecătoriei Orhei, Petic a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de viol și condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dosarul a fost deschis recent, în baza unui fapt, care ar fi avut loc în 2003? Adică, după 16 ani? Recent pe Prime-ul uzurpatorului Talpa Iadului Iadului de Moldova Plahotniuk s-a vorbit despre cazul cela, în care o moache (pare-mi-se, Aliona Gîncu-Brumă) și nănașul acesteia (pare-mi-se, Tudor Hâncu) cu care erau amanți, ambii de la Colonița, l-au otrăvit pe Sergiu Brumă (soțul) și și-au recunoscut vina, dar au fost eliberați în sala de judecastă, findcă s-au prescris faptele după 15 ani. Sau după 15 ani se prescriu faptele numai pentru amicii Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk pe bani grei, iar Gheorghe Petic nu face parte dintre aceștea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *