Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Interviurile cu cei 16…

VIDEO Interviurile cu cei 16 candidați la funcția de procuror general, publicate

Ministerul Justiției a publicat înregistrările video a interviurilor la care au participat cei 16 candidați admiși la concursul pentru funcția de procuror general, probă care a avut loc la 28 și 29 octombrie.

Participanții din 28 octombrie au fost: Vladimir Adam; Tudor Andronic; Eduard Bulat; Ruslan Cașu; Oleg Crîșmaru; Ștefan Gligor; Vladislav Gribincea și Maxim Gropa.

Dintre aceștia, comisia i-a selectat pe Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru.  

La 29 octombrie, la proba interviului s-au prezentat: Anatolie Istrate; Vsevolod Ivanov; Gheorghe Malic; Serghei Perju; Ruslan Popov; Alexandru Rața; Veaceslav Soltan și Alexandru Stoianoglo, ultimii doi fiind selectați de comisie.

Conform regulamentului, CSP va desfășura interviul candidaților propuși de ministrul Justiției. Interviul va fi înregistrat în format video și va fi făcut public imediat după finalizarea intervievării ultimului candidat.

În cazul în care președintele Republicii Moldova va respinge candidatura selectată, CSP va restitui comisiei de concurs lista candidaților prezentată. În urma înlăturării încălcărilor constatate, comisia poate prezenta CSP aceeași listă sau o altă listă de candidați din rândul persoanelor care au depus dosarele pentru concurs sau poate decide reluarea preselecției candidaților.

În total, la concurs au fost admiși 16 candidați.

Funcția de procuror general a devenit vacantă după ce, la 11 iulie, Eduard Harunjen a scris cerere de demisie. La 31 iulie, șeful statului a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu drept procuror general interimar.