VIDEO/ Detalii despre reținerea celor cinci judecători și a unui procuror într-un dosar de corupție
Cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și un inculpat pe un dosar au fost reținuți într-un caz de corupție investigat de procurori din luna august curent. Procurorii și ofițerii anticorupție au descins, astăzi, 23 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, judecătoria Chișinău sediul Centru, Procuratura municipală, precum și la domiciliile suspecților.
Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați.
- UPDATE/ Numele judecătorilor de la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel vizați în dosarele de corupție
- Cariera și dosarele de rezonanță gestionate de cele cinci judecătoare reținute în dosare de corupție
Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau „clienții” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile .
Astfel, în urma perchezițiilor efectuate astăzi, de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA la birourile și domiciliile celor implicați pe dosar, au fost reținute 10 persoane, și anume : 3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.
În imaginile de mai jos, un magistrat numară mai mulți bani și îi împarte în plicuri pentru alți destinatari:
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.