Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „A însușit tone de…

VIDEO „A însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală”. O femeie în vârstă de 55 de ani, reținută pentru 72 de ore pentru escrocherie în proporții deosebit de mari

O femeie în vârstă de 55 de ani, reprezentantă a unei companii, a fost reținută pentru 72 de ore după ce ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI), Direcției generale urmărire penală, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au deconspirat activitatea unui grup infracțional cercetat penal pentru patru cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari. Conform Inspectoratului General al Poliției (IGP), prejudiciul depășește 5 milioane de lei.

În perioada anului 2022, femeia în vârstă de 55 de ani, împreună cu alte persoane, sub „pretextul procurării prunelor uscate, prin abuz de încredere și inducerea în eroare a reprezentanților unor companii de pe teritoriul țării, majoritatea din raionul Nisporeni, a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală, cauzând victimelor daune în proporții considerabile”.

„Ieri (n.red. miercuri, 8 februarie), ofițerii de investigație și cei de urmărire penală, cu suportul mascaților de la BPDS „ Fulger” au efectuat șapte percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, care ar fi implicați în acest caz, de unde au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, purtători electronici de informație. De asemenea, femeia a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate”, menționează reprezentanții IGP.

Potrivit Poliției, persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

„În acest context, solicităm tuturor celor care au păgubit în urma activităților ilegale analogice a suspecților să se adreseze la Poliție, la numărul de  telefon 069670069. La moment se petrec acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor”, au adăugat reprezentanții instituției.

Totodată, conform IGP, de către organul judecătoresc din  România, suspecta a fost condamnată definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar actualmente Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, desfășoară ședințe de judecată privind recunoașterea şi punerea în executare a sentinței în cauză.