Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un fost instructor auto din…

Un fost instructor auto din Hîncești, prins cu mită de o mie de euro pentru perfectarea unui permis de conducere

Sursă foto: CNA

Un fost angajat al unei școli auto din Hîncești a fost reținut într-un dosar de trafic de influență. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins și primit 1 000 de euro pentru organizarea perfectării unui permis auto, arat un comunicat al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul susținea că ar avea influență asupra responsabililor de la Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hîncești și că îi poate determina să-l favorizeze la examenele practice pentru categoria B.

Astăzi, 10 ianuarie, la domiciliul și în automobilul bănuitului au avut loc percheziții, în urma cărora au fost ridicate mijloace bănești, iar bărbatul este reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator.

Sursă foto: CNA

În anul 2023, a fost documentată o schema de corupție la eliberarea permiselor de conducere, în care au fost vizați angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hîncești și intermediari. Persoanele cercetate ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hîncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Astfel, sumele pretinse pentru un permis variau între 300 și 1 200 de euro. O schemă similară a fost documentată și în mai multe oficii teritoriale din nordul țării.