Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Suedia, o nouă destinație a…

Suedia, o nouă destinație a traficanților din R. Moldova

Angajații Poliției de Frontieră anunță că au deconspirat activitatea infracțională a unui grup specializat în trafic de ființe umane, în scop de exploatare sexuală. Din 2016 și până în prezent, membrii grupării recrutau tinere din R. Moldova și, făcând uz de starea socială a acestora, le transportau la Stockholm, Suedia, unde erau forțate să presteze servicii sexuale.

În urma unei documentări de durată, pe 7 august, curent, ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frintieră, în temeiul probelor acumulate, au desfășurat mai multe acțiuni de urmărire în punctul de trecere Leușeni, fiind reținut în timp ce încerca să părăsească teritoriul R. Moldova un membru al grupării infracționale. Tânărul de 28 de ani, a fost reținut și este cercetat pentru trafic de ființe umane.  La 10 august, acesta a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile.
Poliția de Frontieră anunță că, în prezent, polițiștii de frontieră întreprind acțiuni de investigație și urmărire penală, în vederea identificării potențialelor victime, dar și localizarea și reținerea membrilor grupului criminal, aflați în libertate.

Potrivit unui Raport al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, pe parcursul ultimilor 3 ani au fost înregistrate 515 cauze penale privind traficul de oameni. Dintre acestea, 90 de cauze penale se referă la traficul de copii din R. Moldova.