Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful suspendat al PA, Viorel…

Șeful suspendat al PA, Viorel Morari – rămâne în libertate. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins miercuri, 27 ianuarie, demersul procurorilor privind aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Astfel, Morari rămâne în libertate.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către avocatul lui Morari, Vasile Foltea.

„Prin decizia de azi a Curții a fost respins ca nefondat demersul procurorilor, iar Viorel Morari a rămas în libertate. A fost menținută încheierea Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, prin care s-a respins demersul de arestare a domnului Viorel Morari”, a spus Foltea pentru ZdG.

La 25 ianuarie 2021 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost respins integral.

Conform unui comunicat remis atunci de Procuratură, încheierea a fost atacată în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit.

Viorel Morari a fost reținut pe 19 ianuarie, în aceeași zi fiind pus sub învinuire pentru „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”. Toate aceste acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”, iar acesta ar fi acționat în coparticipare cu un procuror din subordine, doi polițiști și alte persoane, deocamdată nestabilite.

Ulterior, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost dus în fața judecătorului pentru arest preventiv, reieșind din gravitatea faptelor imputate, sub riscul de a împiedica buna desfășurare a urmăririi penale și de a se sustrage de la anchetă.