Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Proprietarul „La Plăcinte” și „Andy's…

Proprietarul „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza” reținut într-un dosar penal deschis pentru șantaj

Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din R. Moldova „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza” a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj, informează Adevărul.

Potrivit aceleiași surse, Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. De asemenea, în ziua în care acesta a fost reținut, pe poșta electronică a mai multor instituții de presă din R. Moldova a fost trimisă o scrisoare anonimă, potrivit căreia Tranga împreună cu interlopul Grigore Caramalac ar fi exercitat presiuni asupra unui agent economic și au încercat să-l deposedeze de afacere. În aceeași scrisoare apare și numele lui Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție vizavi de acuzațiile aduse, meționând că „pretinsele ilegalități care i se impută Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție reprezintă afirmații fără niciun substract factologic”.