Promo-LEX: Lista persoanelor responsabile de violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

În contextul în care astăzi se împlinesc 27 de ani de la începutul războiului din regiunea transnistreană, asociația Promo-LEX a realizat o listă a persoanelor și instituțiilor care se fac responsabile de violarea drepturilor omului în stânga Nistrului. Lista a fost realizat în baza informațiilor deținute de către avocații care au reprezentat reclamanții în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Conform unui raport realizat anterior de Promo-LEX, drepturile omului sunt puțin promovate și nu pot fi apărate eficient în regiunea transnistreană, inclusiv din cauza unui spațiu restrâns pentru activitatea societăți civile independente. Drepturile omului în acest
teritoriu practic nu sunt monitorizate de vreo instituție specializată locală, națională sau internațională, iar Federația Rusă continuă să joace un rol important în consolidarea regimului de facto la Tiraspol prin suport economic, social, politic și militar oferit generos și necondiționat, contrar normelor de drept internațional și statutului său în contextul reglementării problemei transnistrene. Totodată politicile publice și strategiile menite să promoveze și să apere drepturile și libertățile fundamentale promovate de către autoritățile constituționale nu își ating scopul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Lista trebe sa inceapa din perioada sovok, de la Stalin incoa, si nu incape pe kilometri de hirtie … numa KGB stia cine e impricinatu in real …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *