Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii îl anchetează penal pe…

Procurorii îl anchetează penal pe Constantin Țuțu pentru îmbogățire ilicită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță faptul că – în baza investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP al MAI – Procurorul General interimar, Dumitru Robu, la 01 octombrie 2019, a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către fostul deputat Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018.

UPDATE: La scurt timp după ce a informat despre aplicarea sechestrului pe bunurile lui Constantin Țuțu, Procuratura Generală a anunțat că a admis o eroare și că doar a fost pornit un dosar penal, fără a fi aplicate sechestre.

Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux. 

Totodată, Procurorul General interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.