Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii cer prelungirea controlului judiciar…

Procurorii cer prelungirea controlului judiciar cu 60 de zile în privința șefului suspendat al PG

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, vor examina luni, 7 februarie, demersul procurorilor anticorupție privind prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale ne-a comunicat că procurorii anticorupție au solicitat prelungirea măsurii preventive sub control judiciar cu 60 de zile. Ședința a fost programată cu începere de la ora 11:00.

La 4 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile. Atunci, judecătorul de instrucţie a admis parţial solicitarea procurorului de caz şi a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 30 zile. Detalii aici

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie 2021.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost finalizată.

Detalii despre fiecare dintre cele cinci capete de acuzare pentru care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut. Lista acțiunilor de care este învinuit