Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții la CFM. Mai mulți…

Percheziții la CFM. Mai mulți angajați din cadrul întreprinderii sunt vizați într-o cauză penală de corupție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară marți, 17 ianuarie, percheziții la mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM). Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

„Sunt acțiuni de urmărire penală, pe care le desfășurăm în cadrul unei cauze pornite pe fapte de corupție. Sunt vizați mai mulți angajați ai CFM, membri ai grupului de lucru privind achizițiile publice. Cu detalii vom reveni, dupa ce vor fi analizate toate materialele, ridicate în urma perchezițiilor”, a menționat Starinschi.

În dimineața zilei de marți, și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu Procuratura Anticorupție, în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI din România, au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române.