Principală  —  IMPORTANTE   —   PA anunță că a solicitat,…

PA anunță că a solicitat, repetat, Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Cererea, în proces de examinare

Procuratura Anticorupție (PA) susține că a solicitat în decembrie 2021, repetat, Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, iar cererea în acest sens se află în proces de examinare.

Potrivit PA, procurorii pregătesc materialele necesare pe care le vor expedia autorităților britanice în vederea solicitării extrădării lui Veaceslav Platon din Marea Britanie.

„Actualmente, cererea se află în proces de examinare de către Biroul Interpol, nefiind informați despre rezultatul examinării acesteia. Subsecvent, informăm că, la moment sunt pregătite toate materialele necesare în vederea înaintării cererii de extrădare a cetățeanului Veaceslav Platon, care urmează a fi expediată pentru examinare autorităților din Marea Britanie”, menționează PA.

În septembrie 2021, Biroul național Interpol de la Chișinău a adresat o solicitare la Secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL de la Lyon, Franța, prin care a solicitat anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

În cazul lui Platon autoritățile au cerut extrădarea și arestarea acestuia.

La 2 august 2021 procurorii au solicitat mandat de arestare cu anunțarea în căutare pentru reținere pe numele lui Veaceslav Platon, după ce acesta a părăsit R. Moldova.

La 14 iunie 2021, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat în dosarul fraudei bancare.