PA anunță că a solicitat, repetat, Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Cererea, în proces de examinare
Procuratura Anticorupție (PA) susține că a solicitat în decembrie 2021, repetat, Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, iar cererea în acest sens se află în proces de examinare.
Potrivit PA, procurorii pregătesc materialele necesare pe care le vor expedia autorităților britanice în vederea solicitării extrădării lui Veaceslav Platon din Marea Britanie.
„Actualmente, cererea se află în proces de examinare de către Biroul Interpol, nefiind informați despre rezultatul examinării acesteia. Subsecvent, informăm că, la moment sunt pregătite toate materialele necesare în vederea înaintării cererii de extrădare a cetățeanului Veaceslav Platon, care urmează a fi expediată pentru examinare autorităților din Marea Britanie”, menționează PA.
În septembrie 2021, Biroul național Interpol de la Chișinău a adresat o solicitare la Secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL de la Lyon, Franța, prin care a solicitat anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.
În cazul lui Platon autoritățile au cerut extrădarea și arestarea acestuia.
La 2 august 2021 procurorii au solicitat mandat de arestare cu anunțarea în căutare pentru reținere pe numele lui Veaceslav Platon, după ce acesta a părăsit R. Moldova.
La 14 iunie 2021, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat în dosarul fraudei bancare.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.