Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Milioane de lei, depistate de…

Milioane de lei, depistate de CNA la șefii, bănuiți de trucarea licitațiilor din sistemul medical

Mai multe obiecte, inclusiv mijloace financiare, au fost ridicate de ofiţerii anticorupţie şi procurori în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul licitaţiilor trucate. Este vorba despre aproximativ 2 200 000 de lei, peste 50 000 de euro, aproape 10 000 de dolari, dar şi diferite sume de bani: dolari canadieni, lire, ruble ruseşti, hrivne, roni etc.

Totodată, au fost anexate la cauză şi alte obiecte, găsite în timpul celor 69 de percheziţii operate la domiciliile, în automobilele şi birourile de serviciu ale bănuiţilor. Printre acestea sunt carduri bancare, agende cu informaţii relevante pentru urmărirea penală, înscrisuri de ciornă, copii ale contractelor de achiziţii, laptop-uri, tablete, calculatoare, alte purtătoare de informaţie. Toate obiectele ridicate vor fi examinate de către ofiţerii de urmărire penală şi procurori.

Tot astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii vor ridica de la Comisia Naţională de Integritate declaraţiile de avere ale funcţionarilor reţinuţi pentru examinarea lor în cadrul cauzei.

Amintim că, 16 persoane au fost reţinute de CNA şi Procuratura Anticorupţie în cadrul dosarului de corupţie ce vizează aranjarea unor achiziţii publice în sistemul medical.