Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   MAI anunță că a mobilizat…

MAI anunță că a mobilizat forțele disponibile și întreprinde toate măsurile pentru eliberarea polițistului răpit de angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol

Responsabilii din cadrul Ministerului de Interne (MAI) au emis miercuri, 7 octombrie, o notă prin care anunță că instituția s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea polițistului Andrei Amarfi, care a fost răpit de angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.

Potrivit reprezentanților MAI, miercuri, 7 octombrie, în jurul orei 09:30, conducerea Inspectoratului de Poliție Florești a fost sesizată de soția polițistului Andrei Amarfi, domiciliat în or. Camenca, care a comunicat despre faptul că soțul său a fost răpit de persoane necunoscute, cu cagule pe față și haine cu inscripția „КГБ”. Femeia a mai declarat că polițistul a fost imobilizat și răpit de la domiciliu. Omul legii a fost urcat într-un automobil de marcă neidentificată încă și dus într-o direcție necunoscută.

Responsabilii de la MAI menționează că după recepționarea informației, imediat au fost dispuse acțiunile procesuale de investigare a cazului, constatându-se faptul că polițistul a fost răpit.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne anunță că s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Totodată, despre acest caz a fost informată Comisia Unificată de Control și Biroul pentru Reintegrare.

Pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, aliniat 2 „răpirea unei persoane”și art.351, alin.2 „uzurparea de calități oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

Între timp, SIS a anunțat că au fost identificate persoanele care au participat la răpirea polițistului de la IP Florești.

Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliției Florești, a fost sechestrat miecuri dimineață de către persoane necunoscute. Deși există bănuieli că polițistul ar fi fost răpit de către așa-zisele forțe de ordin din regiunea transnistreană, conducerea Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne susține că nu deține, deocamdată, o confirmare oficială în acest sens.