Principală  —  IMPORTANTE   —   Galina Dodon, soția fostului președinte…

Galina Dodon, soția fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, citată la Procuratura Anticorupție. Detalii de la procurorul general interimar

Galina și Igor Dodon la Molovata, satul de baștină al soției fostului lider socialist

Galina Dodon, soția fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, a fost citată la Procuratura Anticorupție (PA).

Despre asta a anunțat fostul lider socialist într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop). Este un caz fără precedent pentru R. Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate (…)”, a spus Igor Dodon.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Galina Dodon a fost citată la PA în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală pe cauză penală „kuliok”.

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon se află în arest la domiciliu. 

Dodon a fost reținut pe 24 mai, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe locații deținute de Dodon și rudele lui.

Perchezițiile au avut loc la Sadova, la casa părintească și la casa lui Igor Dodon din Chișinău, la baza de odihna din Sadova „Sadovo”, la Molovata, pe malul Nistrului, acolo unde familia lui Dodon a investit într-o altă baza de odihnă, la sediul fundațiilor fostului președinte socialist al R. Moldova, inclusiv la sediul Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă, unde Dodon este președinte. 

În cadrul descinderilor, procurorii au depistat bunuri și bani în sumă de zeci de milioane de lei, iar în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari.  

Procurorii au găsit și o recipisă pe care era indicat că soția lui Igor Dodon a plătit în august 2021, 25 de mii de euro, bani cash, drept arvună pentru utilaj de bucătărie. Ziarul de Gardă a identificat persoana care a semnat această recipisă. Aceasta ne-a oferit detalii despre tranzacție. Urmele duc spre cumnatul ex-președintelui, reținut de procurori în timp ce înghițea o recipisă, și spre o bază de odihnă „all inclusive” de pe malul Nistrului, achiziționată vara trecută.

Publicitate
Publicitate