Principală  —  IMPORTANTE   —   Ex-procuror din Glodeni, condamnat pentru…

Ex-procuror din Glodeni, condamnat pentru abuz de serviciu și fals în acte publice: pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 2 luni

Un fost procuror din Glodeni a fost condamnat de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, pentru abuz de serviciu și fals în acte publice, fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 2 luni cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcția de procuror pe un termen de 10 ani.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), instanța de judecată a dispus ca prima parte a pedepsei cu închisoare – 1 an și 1 lună să fie executată în penitenciar, iar restul pedepsei de 1 an și 1 lună să fie suspendată condiționat pe un termen de probă de 3 ani.

„Subsecvent, în privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă, acesta fiind arestat imediat în sala de judecată în vederea executării pedepsei stabilite cu închisoarea. Prin aceeași sentință, instanța de judecată l-a achitat pe inculpat pe capătul de acuzare privind săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 329 alin.(1) din Codul penal, pentru încălcările admise în activitate la instrumentare a unor cauze penale”, anunță PA.

Ex-procurorul a fost învinuit pentru faptul că, fiind în exercițiul funcției, având în procedura de conducere a urmăririi penale o cauză penală pornită pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari, a emis actele procesuale, care constituie documente oficiale, în care a înscris date vădit false legate de punerea sub învinuire, audierea învinuitului și aplicarea față de învinuit a măsurii preventive, deși în realitate la emiterii actelor, atât învinuitul, apărătorul acestuia, cât și traducătorul, la acțiunile procesuale nominalizate nu au participat, iar semnăturile plasate în dreptul numelui lor în actele procesuale nominalizate supra, au fost falsificate.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Publicitate
Publicitate