Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ex-ministra Sănătății reținută după perchezițiile…

Ex-ministra Sănătății reținută după perchezițiile de la Centrul Republican de Transfuzie a Sângelui, acuzată pe mai multe capete. Detalii de la procurora de caz

Fosta ministră a Sănătății în Guvernul Filip și actuala directoare a Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, reținută după perchezițiile de la Centrul de Transfuzie, este acuzată pe mai multe capete. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora de caz, Victoria Furtună.

Procurorii Anticorupție cer aplicarea unui mandat de arestare pe numele Svetlanei Cebotari și a șefului adjunct al Agenției Achiziții Publice (AAP) Ghenadie Grib, reținuți în dosarul trucării licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui. Potrivit procurorilor, fosta ministră a Sănătății este acuzată pe mai multe capele.

Svetlana Cebotari este acuzată pe mai multe capete de acuzare ce ține de abuzul de serviciu săvârșit de către ea în exercitarea funcției deținute ca director a Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui”, a declarat pentru Ziarul de Gardă Victoria Furtuna.

Procuratura Anticorupție a efectuat luni, 7 iunie, mai multe percheziții, pe faptul abuzului de serviciu, „comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice”.

În urma descinderilor, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui, fostă ministră a Sănătății în Guvernul Filip, Svetlana Cebotari, și juristul acesteia, precum și Ghenadie Grib, un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Svetlana Cebotari a deținut funcția de ministră a Sănătății în Guvernul Filip. Ea a înlocuit-o în funcție pe Stela Grigoraș în anul 2017, iar în 2018 a fost dată afară și înlocuită cu Silvia Radu. De atunci, Cebotari a revenit la șefia Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui.