Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Ex-ministră a Sănătății,…

ULTIMA ORĂ! Ex-ministră a Sănătății, reținută în urma unor percheziții efectuate la Centrul Republican de Transfuzie a Sângelui

Procuratura Anticorupție anunță luni, 7 iunie, că efectuează mai multe percheziții, pe faptul abuzului de serviciu, „comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice”.

În context, reprezentanții Procuraturii spun că în urma descinderilor, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui, fostă ministră a Sănătății în Guvernul Filip, Svetlana Cebotari, și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Într-un comunicat emis de Procuratura Generală se menționează că „acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui”

Potrivit comunicatului PG, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie.

„În concret, în participație cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS”, se menționează în nota PG.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura anunță că va reveni cu detalii pe parcurs.

Svetlana Cebotari a deținut funcția de ministră a Sănătății în Guvernul Filip. Ea a înlocuit-o în funcție pe Stela Grigoraș în anul 2017, iar în 2018 a fost dată afară și înlocuită cu Silvia Radu. De atunci, Cebotari a revenit la șefia Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui.