Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ O nouă ședință de…

DOC O nouă ședință de judecată în dosarul lui Șor, contramandată. Motivul amânării

Ședința de judecată de la Curtea de Apel (CA) Chișinău programată pentru vineri, 22 octombrie, în dosarul lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, a fost amânată. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Iulian Balan, unul dintre avocații lui Șor.

Iulian Balan ne-a comunicat faptul că instanța a solicitat un avocat din oficiu și i-a acordat termen acestuia pentru a face cunoștință cu materialele cauzei.

„Conform procedurii, pentru a putea participa, avocatul urmează să facă cunoștință cu dosarul. Astfel, i s-a acordat timp pentru a face cunoștință cu materialele cauzei”, a declarat avocatul pentru ZdG.

Următoarea ședință în dosarul lui Ilan Șor este programată pentru data de 11 noiembrie 2021.

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor programată pentru marți, 19 octombrie, a fost amânată, din cauza faptului că niciunul dintre cei trei avocați ai lui Șor nu s-au prezentat la ședință. În context, Completul de judecători format din magistrații Ion Bulhac, judecător-raportor pe caz, Silvia Gîrbu și Marcel Juganari care examinează dosarul în instanța de apel a decis amendarea avocaților plătiți de Șor – Iulian Balan, Denis Calaida și Aureliu Colenco cu câte o mie de lei și dispunerea unui apărător din oficiu pentru Șor începând cu următoarea ședință programată pe acest dosar. Detalii aici.

Doi dintre magistrații din Completul de judecători de la Curtea de Apel Chișinău căruia i-a fost repartizat inițial, spre examinare, dosarul lui Ilan Șor, deputatul condamnat la închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și care este anunțat în căutare, au fost înlocuiți. Detalii aici.

Surse ale ZdG ne-au comunicat că doar magistratul Ion Bulhac, care a fost numit inițial și judecător-raportor pe caz, va face parte în continuare din Completul de judecători care va examina dosarul lui Șor, iar magistrații Stelian Teleuca și Oxana Robu au fost înlocuiți cu Galina Moscalciuc și Marcel Juganari.

Pe 21 septembrie, la Curtea de Apel Chișinău urma să aibă loc a doua ședință de judecată în dosar, după ce prima ședință de la Curtea de Apel Chișinău programată pentru luni, 13 septembrie, a fost întreruptă din cauza declarației de abținere depusă de magistratul Stelian Teleucă, care până acum a făcut parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizat dosarul spre examinare.

Pe 20 august, după 10 tentative eșuate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis cererea înaintată de către avocatul Denis Calaida și au dispus strămutarea judecării cauzei penale de la Curtea de Apel (CA) Cahul la Curtea de Apel (CA) Chișinău în privința lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Citiți și: ULTIMA ORĂ/ După 10 tentative eșuate, CSJ admite strămutarea dosarului în care este cercetat Ilan Șor: de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău

Ilan Șor, care acum doi ani a fugit din R. Moldova și este anunțat în căutare, este deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Politic Șor, fiind ales și președintele acestei fracțiuni parlamentare.

Citiți și: Oficial! Șor se află în Israel. Șeful INTERPOL din R. Moldova enunță două posibilități privind reținerea acestuia