Principală  —  IMPORTANTE   —   Circulara CEC care interzice partidelor…

Circulara CEC care interzice partidelor să finanțeze campania electorală rămâne în vigoare. Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibile contestațiile depuse

Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibile contestațiile cu privire la circulara emisă de Comisia Electorală Centrală (CEC) care interzice partidelor politice să finanțeze campania electorală.

Astfel, Mișcarea Politică UNIREA a anunțat luni, 21 septembrie, că va ataca cu recurs hotărârea CA Chișinău la Curtea Supremă de Justiție.

https://www.facebook.com/MPUnirea/posts/179824326928882

Circulara emisă la 16 septembrie, în care este stipulat expres că, în cazul alegerilor prezidențiale, partidele politice nu au calitate de concurent electoral, iar în cazul susținerii financiare plafonul de donații din partea partidelor este egal cu cel al persoanelor juridice, a stârnit un șir de nemulțumiri și acuzații din partea mai multor forțe politice în adresa instituției electorale.

Citiți mai multe aici: DOC/ Circulara care a stârnit multe semne de întrebare. Cum interpetarea legii de către CEC a creat o mini-criză electorală și de ce sunt revoltate partidele din opoziție