Principală  —  IMPORTANTE   —   Cei șase foști și actuali…

Cei șase foști și actuali angajați MAI, foști angajați ai Direcției 5, bănuiți de fabricarea dosarului în care Petic a fost acuzat de viol au primit mandate de arestare pentru 30 de zile

Cei șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne, reținuți marți, 5 octombrie, de procurori în „Dosarul Direcției 5”, fiind bănuiți de fabricarea dosarului în care fostul angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic a fost acuzat de viol, au fost arestați joi, 7 octombrie, pentru 30 de zile.

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au examinat și admis joi demersurilor procurorilor PCCOCS privind arestarea celor șase pentru un termen de 30 de zile.

„La solicitarea PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea arestului pentru 30 de zile în privința a șase foști angajați ai Direcției nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI. Aceștia sunt învinuiți de activitate ilegală în interesul organizației criminale „Plahotniuc”. Mai exact, aceștia au înscenat un viol, ceea ce a dus la condamnarea unei persoane nevinovate”, anunță PCCOCS.

Șase foști și actuali angajați ai Ministului de Interne au fost reținuți marți, 5 octombrie, în „dosarul Direcției 5” fiind bănuiți de fabricarea dosarului în care fostul angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic a fost acuzat de viol. Detalii aici

Sursele ZdG din cadrul organelor de drept ne-au comunicat că cei șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne, reținuți de procurori în urma perchezițiilor efectuate în „Dosarul Direcției 5”, au activat anterior în cadrul Direcției 5.

Tot marți, 5 octombrie, după perchezițiile efectuate, Serviciul Informații și Securitate (SIS) a publicat secvențe video despre care reprezentanții SIS susțin că au fost surprinse în momentul înscenării pretinsului viol de care a fost acuzat Gheorghe Petic. Detalii aici.

Gheorghe Petic s-a făcut remarcat prin declarații dure referitoare la contrabandă în care ar fi fost implicați apropiați ai fostei guvernări, inclusiv factori de decizie din Poliția de Frontieră.

Ulterior, fiind liderul organizației teritoriale a Platformei DA, fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fost reținut, la 12 octombrie 2018, după ce la Numărul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni care a cerut ajutor și intervenția poliției.

Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Ulterior, la 20 martie 2019, Gheorghe Petic a fost condamnat de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol.

În tot acest răstimp, de la reținerea sa, Petic a negat acuzațiile care i se aduc, menționând că i-a fost intentat un dosar politic.

După nouă luni de arest, la 19 iulie 2019, completul de judecată de la CA Chișinău a decis rejudecarea dosarului lui Petic în prima instanță, eliberându-l din arest pe fostul polițist de frontieră.

La 26 iulie 2019, în baza unui decret semnat de Andrei Năstase, ministrul de Interne din acea perioadă, Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a fost desfiinţată.

Potrivit lui Năstase, această direcție a fost fondată cu încălcări ale legii și reprezenta o „poliție politică”, fiind instrumentul de urmărire, interceptare și filare a celor care îndrăzneau să se opună fostei guvernări.