Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocații lui Chiril Lucinschi: demersuri…

Avocații lui Chiril Lucinschi: demersuri noi către instanța de judecată

La 11 august 2017, avocații lui Chiril Lucinschi au cerut instanței de judecată încetarea procesului penal și revocarea măsurii preventive aplicată în cazul clientului lor. Potrivit unui comunicat de presă al avocaților Gheorghe Ulianovschi și Corina Stratan, instanța a respins neîntemeiat aceste demersuri.

Avocații mai spun că au înaintat o cerere prin care a solicitat instanței de judecată să se adreseze prin intermediul Ministerului Justiției autorităților jurisdicționale din Liechtenstein, în vederea ridicării și remiterii documentelor confirmative a unui transfer bancar, probă care susține poziția de nevinovăție a lui Chiril Lucinschi. Prin încheiere judecătorească, instanța a hotărât să respingă și acest demers. Potrivit apărării, prin acest refuz a fost încălcat direct dreptul la apărare al inculpatului care este unul garantat prin art. 26 al Constituției R. Moldova, cât și prin Convenția CtEDO, prin prisma art. 6.
De asemenea, în vederea susținerii poziției apărării, a fost înaintată o cerere de administrare a probelor prin care instanța de judecată să solicite de la o instituție financiară eliberarea unor informații. Această cerere a fost admisă integral.

O altă cerere a apărării și a lui Chiril Lucinschi o constituie acceptarea, de către instanță, a caracterului public a ședințelor de judecată în acest dosar.
Amintim că instanța de judecată a stabilit ca următoarea ședință să aibă loc la 17 octombrie 2017.