Principală  —  IMPORTANTE   —   Anunțul CSM privind concursurile pentru…

Anunțul CSM privind concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de conducere în unele instanțe judecătorești

Responsabilii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au emis o notă prin care anunță că plenul CSM, prin Hotărârea din 28 septembrie curent, a prelungit termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de conducere în unele instanțe de judecată.

Astfel, a fost prelungit termenul pentru următoarelor posturi vacante:  

1) președinte la judecătoriile Chișinău, Criuleni, Edineț, Strășeni;
2) vicepreședinte al judecătoriilor Chișinău (sediul Ciocana), Drochia și Edineț.

În nota CSM se menționează că anunțurile privind concursurile enunțate au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 239-248 din 8 octombrie curent, iar cererile de participare la concurs urmează a fi depuse în termen de 20 de zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tot prin decizia membrilor CSM din 28 septembrie curent, au fost anunțate concursuri repetate pentru suplinirea următoarelor funcții de conducere în instanțele judecătorești:

1) președinte al Judecătoriei Cahul și Hîncești;
2) vicepreședinte al Curții de Apel Cahul și Curții de Apel Chișinău;
3) vicepreședinte al Judecătoriei Căușeni.

Condițiile de participare:

Candidații înscriși în secțiunea III – Lista judecătorilor care solicită numirea în funcția de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, din Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecător, preşedinte sau vicepreşedinte al instanţei judecătoreşti vor depune la Consiliul Superior al Magistraturii până la data de 27 octombrie 2021, inclusiv, următoarele acte:

a) cererea de participare la concurs;
b) curriculum vitae actualizat;
c) motivarea personală;
d) certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

Concursurile se vor desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător, de vicepreședinte și de președinte al instanței judecătorești, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 612/29 din 20 decembrie 2018.

Concursul pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, a eșuat. O hotărâre în acest sens a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma concursului desfășurat marți, 5 octombrie, în cadrul ședinței plenare a Consiliului. DETALII AICI

La ultimele ședințe ale CSM, pe agendă a fost inclus și subiectul cu privire la organizarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău, care însă au fost amânate. Despre cei 15 magistrați care s-au înscris în concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de judecător la CA Chișinău, Ziarul de Gardă a scris recent.