Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky, în cea mai recentă…

Zelensky, în cea mai recentă înregistrare video: „Apărați-vă cetățenii ruși în țara voastră, nu în toată lumea”

Sursa: focus.ua
Sursa: focus.ua

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky spune că liniile de apărare ale Ucrainei rezistă în fața atacului rusesc. Acesta le-a cerut soldaților ruși să apere cetățenii ruși în țara lor, „nu în toată lumea”.

În cea mai recentă înregistrare video a sa, președintele Zelensky a declarat că lniile de apărare ale Ucrainei rezistă în fața atacului rusesc, chiar dacă în timpul nopții nu a existat niciun răgaz în bombardamentele Moscovei asupra Ucrainei.

„Nu avem nimic de pierdut decât propria noastră libertate”, a afirmat Zelenski, adăugând că Ucraina primește zilnic livrări de arme de la aliații săi internaționali.

El a spus că au trecut doi ani de când Ucraina a înregistrat primul caz de COVID-19, dar „a trecut o săptămână de când un alt virus a atacat”.

Zelenski a subliniat că schimbarea de tactică a Rusiei și bombardarea civililor din orașe dovedesc faptul că Ucraina a reușit să reziste cu succes planului inițial al Moscovei de a obține o victorie rapidă printr-un asalt terestru. Tot el le-a cerut soldaților ruși să plece acasă. „Apărați-vă cetățenii ruși în țara voastră, nu în toată lumea”, a declarat Volodimir Zelensky.