Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/Un cutremur de 6,9 a…

VIDEO/Un cutremur de 6,9 a zguduit Japonia. Autoritățile au emis alertă de tsunami

sursa: https://www.japantimes.co.jp/

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 s-a produs în Japonia în seara zilei de sâmbătă, la ora locală 6:09 în prefectura Miyagi, la o adâncime de 59 de kilometri. Autoritățile au emis alertă de tsunami de aproximativ un metru, anunță Kyodo News.

Oficialii au atenționat că nu au fost atestate schimbări semnificative la nivelul mării, însă astfel de cutremure ar putea avea loc și pe parcursul sătămânii viitoare.

Japonia a fost zguduită de un cutremur similar în luna februarie. În 2011, în nord-estul țării a avut loc un alt cutremur și un tsunami puternic provocând un accident nuclear şi evacuări în masă în Fukushima.

Avertismentul emis de autorităţi i-a determinat pe unii locuitori din Miyagi să plece către zone mai înalte.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.

Potrivit HNK, compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli. O parte a prefecturii Miyagi a fost afectată de întreruperi de electricitate, circa 200 de locuinţe rămânând fără curent electric.

Japonia este situată în regiunea Cercului de foc ak Pacificului, cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Pământ,, concentrând 62% din vulcanii activi existenți în prezent.