VIDEO/ Momentul când fondatorul „Wikileaks”, Julian Assange, este arestat și scos în cătușe

Fondatorul „WikiLeaks”, Julian Assange, a fost arestat de poliţia britanică astăzi, 11 aprilie, după ce agenţii au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange s-a refugiat începând cu anul 2012, informează Reuters.

„Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat astăzi, 11 aprilie, de agenţi ai Serviciului Metropolitan de Poliţie (MPS) la Ambasada Ecuadorului”, a transmis poliţia britanică.

Serviciul de poliție britanic a adăugat că agenţii săi l-au arestat pe Assange după ce aceştia au fost „invitaţi de către ambasador să intre în ambasadă, ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian’”.

Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului de la Londra în 2012 pentru a evita extrădarea sa în Suedia, unde este urmărit în cazul unui presupus viol. Dosarul a fost de atunci clasat, însă Julian Assange a declarat că se teme că va fi arestat pentru a fi extrădat în SUA, unde procurorii federali investighează WikiLeaks.

În 2010, Julian Assange a publicat pe site-ul său a mii de documente confidenţiale ale Departamentului de Stat şi ale Pentagonului, care au fost preluate de mass-media din lumea întreagă.

Foto: news.sky.com/

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Această canalie VOLUPTOASĂ trebue în sfârșit să apară în fața JUSTIȚIEI cu majuscule, da nu în fața derbedeilor cumpărați de uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk. Pentru c-a violat cetățenele celea suedeze… Da-n primul rând pentru că și-a bătut joc de statul american, încălcând tot ce se putea. Americanii nu iartă astfel de lucruri. Adică pe evreii ceea, spionii Rozenberg, i-au prăgit pe scaunul electric, da pe ăsta o să-și ție sub icoană? Pentru crimele pe care le-a făcut împotriva Americii merită o injecție fatală din contul poporului american. Sau poate Marele Tramp va da bani din contul lui propriu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *