Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Confirmat oficial: orașul Balakliya…

VIDEO Confirmat oficial: orașul Balakliya a fost eliberat complet, iar Kupyansk pe jumătate. „Urmează Izium și multe alte localități”

Generalul ucrainean Oleksandr Syrskyi, comandant al Forțelor Terestre ale Ucrainei, a confirmat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 septembrie, eliberarea completă a orașului Balakliya de sub ocupația armatei ruse.

„Astăzi încheiem eliberarea orașului Balakliya, primul oraș mare eliberat în timpul ofensivei noastre și sunt sigur că nu va fi ultimul. Urmează orașul Kupyansk, care e pe jumătate preluat de trupele noastre, Izium și multe altele”, a declarat generalul Oleksandr Syrskyi.

„Astăzi am terminat operațiunile de curățare a orașului Balakliya și arborăm drapelul nostru național”, a mai spus generalul ucrainean într-un clip video publicat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării de la Kyiv.

10 septembrie 2022 este a 199-a zi de război în Ucraina. În ultimele zile Armata Ucrainei a lansat contra-ofensive în sudul țării (regiunea Herson) și în estul Ucrainei (regiunea Harkiv), reușind să recupereze, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, peste 2 500 de km pătrați de pământ. Totodată, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat vineri seara că Armata Ucrainei a eliberat de sub ocupația rusească peste 30 de localități.