Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un fost agent KGB dezvăluie…

Un fost agent KGB dezvăluie informații despre motivul dispariției din spațiul public al ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu

Sursa foto: unian.net

Jurnalistul Yuri Shvets, fost agent KGB, fost coleg de clasă al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat într-un interviu că ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a dispărut din spațiul public în urmă cu două săptămâni din motiv că acesta a fost ocupat să caute muniție, transmite unian.net.

„Din câte am înțeles, Shoigu a fost ocupat să caute muniție în ultima vreme”, a spus Yuri Shvets. 

Întrebat ce crede despre „starea de sănătate înrăutățită” a lui Shoigu, el a răspuns că este „mai viu decât mort, vă voi răspunde diplomatic”.

Potrivit fostului ofițer de informații KGB, armata rusă rămâne fără muniție. 

„Fabricile sunt inactive sau capacitățile nu permit. Și așa s-au repezit la chinezi. Și chinezii au spus „nu”… Aceasta este o situație atât de tristă pentru ei”, a adăugat Shvets. 

Anterior, presa rusă a scris că ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a dispărut din spaţiul public pe 11 martie curent.

Pe 24 martie, presa rusă a publicat un video de 10 secunde, fără sunet, în care se vede că Serghei Shoigu este prezent la o ședință online cu participarea lui Vladimir Putin. Atunci, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunea că imaginile video ar fi fost făcute în timpul Consiliului de Securitate al Rusiei, în cadrul căruia Serghei Shoigu i-a raportat lui Vladimir Putin despre cum decurge „operațiunea specială” din Ucraina, despre ajutorul umanitar şi despre restabilirea infrastructurii „în teritoriile eliberate”.

Pe 26 martie, postul de televiziune al Ministerului rus al Apărării „Zvezda” a publicat un video de la o ședință cu participarea ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu. Video are puțin peste două minute și are sunet. Potrivit autorităților ruse, ședința ar fi fost organizată în contextul „implementării programului de apărare a statului și îndeplinirea obligațiilor sociale”.