Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa rusă publică noi imagini…

Presa rusă publică noi imagini video, cu sunet, de la o ședință cu participarea ministrului rus al Apărării Serghei Shoigu – VIDEO

Postul de televiziune al Ministerului rus al Apărării „Zvezda” a publicat un video de la o ședință cu participarea ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu. Video are puțin peste două minute și are sunet. Potrivit autorităților ruse, ședința ar fi fost organizată în contextul „implementării programului de apărare a statului și îndeplinirea obligațiilor sociale”.

În video publicat de postul rus de televiziune „Zvezda”, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu anunță că „ordinul de apărare a statului se execută conform planului, lucrările de încheiere a contractelor vor fi finalizate în aprilie”.

Zilele trecute, presa rusă a scris că ministrul rus al Apărării Serghei Shoigu a dispărut din spaţiul public la 11 martie curent.

Joi, pe 24 martie, presa rusă a publicat un video de 10 secunde, fără sunet, în care se vede că Serghei Shoigu participă la o ședință online cu participarea lui Vladimir Putin.

Atunci, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunea că imaginile video ar fi fost făcute în timpul Consiliului de Securitate al Rusiei, în cadrul căruia Serghei Shoigu i-a raportat lui Vladimir Putin despre cum decurge „operațiunea specială” din Ucraina, despre ajutorul umanitar şi despre restabilirea infrastructurii „în teritoriile eliberate”.