Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A apărut Shoigu. La 13…

A apărut Shoigu. La 13 zile de când a dispărut din spațiul public, presa rusă publică imagini video, fără sunet, cu ministrul rus al Apărării – VIDEO

După 13 zile de când ministrul rus al Apărării a dispărut din spațiul public, joi, pe 24 martie, presa rusă a publicat un video de 10 secunde, fără sunet, în care se vede că Serghei Shoigu participă la o ședință online cu participarea lui Vladimir Putin. Nu este clar dacă imaginile publicare sunt făcute azi sau este o filmare din arhivă.

Potrivit RIA Novosti, care face referire la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, imaginile video ar fi fost făcute în timpul Consiliului de Securitate al Rusiei, în cadrul căruia Serghei Shoigu i-a raportat lui Vladimir Putin despre cum decurge „operațiunea specială” din Ucraina, despre ajutorul umanitar şi despre restabilirea infrastructurii „în teritoriile eliberate”.

În cadrul întâlnirii s-a discutat, potrivit sursei citate, și despre procesul de negocieri cu Ucraina.

Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, a dispărut din spaţiul public la 11 martie curent. Acum două zile, jurnalişti de la publicaţiile ruse independente online Mediazona şi Aghentstvo au publicat o notă pe canalele de Telegram ale instituțiilor, afirmând că Shoigu nu a mai apărut în public de 13 zile.