Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/Cutremur cu magnitudinea de 7.1…

VIDEO/Cutremur cu magnitudinea de 7.1 pe scara Richter s-a produs în Japonia. Populația a fost sfătuită să se deplaseze în zonele mai înalte

sursa: https://www.japantimes.co.jp/

Un cutremur cu magnitudinea 7.1 pe scara Richter s-a produs în prefecturile Miyagi și Fukushima din regiunea Tohoku sâmbătă seara, ora locală, anunță japantimes.co.jp. Acesta a avut magnitudinea șase pe scara japoneză de intensitate a cutremurelor și s-a produs la adâncimea de 59 km.

Cutremurul a fost resimțit și în Tokyo și s-a produs în jurul orei locale 23:08, potrivit Agenției Meteorologice Japoneze. Nu a fost emis un avertisment de tsunami, însă, ca măsură de precauție, populația din apropierea zonelor de coastă a fost sfătuită să se deplaseze în zonele mai înalte, deoarece replicile cutremurului ar putea continua.

Potrivit site-ului www.volcanodiscovery.com astfel de cutremure ar putea provoca tsunami. Site-ul menționează că acesta s-a produs în apropierea locației în care s-a produs cutremurul devastator din 11 martie 2011.

Potrivit site-ului, unele agenții raportează magnitudinea cutremurului de 7,0 sau 7,2. Intensitatea precisă a acestuia va fi aaactualizată în câteva ore.