Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina susține că a doborât…

Ucraina susține că a doborât 49 de avioane și a distrus peste 300 de tancuri rusești. Rusia declară că a distrus 2 581 de obiective militare, între care 123 sisteme de sisteme de apărare antiaeriană

Armata ucraineană susține că a doborât 49 de avioane și 81 de elicoptere și a distrus peste 300 de tancuri rusești, în cele două săptămâni de conflict, anunță presa ucraineană. Pe de altă parte, Rusia anunță că a distrus 2 581 de obiective militare, între care 123 sisteme de sisteme de apărare antiaeriană, scrie Tass.

 Armata Ucraineană susține că de la începutul luptelor, a anihilat 317 tancuri, peste o mie de vehicule blindate, 120 de sisteme de artilerie, 49 de aeronave, 81 de elicoptere și două nave aparținând forțelor armate ruse.

Foto: The Kyiv Independent

Armata Rusă anunță că a distrus peste 2.581 de obiective militare în Ucraina, de la începutul războiului, inclusiv 123 de sisteme defensive.

„În total, de la începutul operațiunii, au fost distruse în total 2.581 de obiecte de infrastructură militară ucraineană. Printre acestea se numără 90 de posturi de comandă și noduri de comunicație, 123 de sisteme de apărare antiaeriană S-300, Buk-M1 și Osa, precum și 81 de radare”, a declarat purtătorul de cuvânt la Ministerului Apărării din Rusia.

Potrivit purtătorului de cuvânt, forțele ruse au eliminat, de asemenea, 897 de tancuri și alte vehicule blindate, 95 de sisteme de rachete, 336 de tunuri și mortiere, 662 de vehicule speciale auto și 84 de drone.

Miercuri, 9 martie, este a paisprezecea zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a confirmat deschiderea unor noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din regiunile unde se duc lupte între armata rusă și armata ucraineană.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina