Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse se apropie de…

Trupele ruse se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei – ambasadorul SUA la ONU

Trupele ruse se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, relatează CNN .

„Forțele ruse sunt acum la 20 de mile distanță și se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a spus ea, fără a numi stația.

Potrivit Energoatom, a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei, în ceea ce privește generarea de energie, este Centrala Nucleară din Ucraina de Sud din regiunea Nikolaev, din sudul Ucrainei.

„Președintele Putin trebuie să oprească această catastrofă umanitară punând capăt acestui război și punând capăt acestor atacuri nerușinate asupra poporului Ucrainei”, a adăugat ambasadorul.

Thomas-Greenfield a spus că pericolul iminent a rămas după un dezastru „aproape evitat” vineri, 4 martie, referindu-se la un incendiu care a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie vineri dimineață devreme, ora locală, în Ucraina, ca urmare a bombardării site-ului de către trupele ruse.

„Comunitatea internațională trebuie să fie unanimă în a cere forțelor ruse să oprească ofensiva lor periculoasă. Și, așa cum am spus, poporul Ucrainei se bazează pe noi și nu trebuie să-i dezamăgim”, a spus ea.

Vineri, 4 martie, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a acuzat Rusia de „teroare nucleară” după ce trupele ruse au atacat o centrală nucleară din sudul Ucrainei.