Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA vor expulza 12 diplomați…

SUA vor expulza 12 diplomați ruși: „Au abuzat de privilegii și s-au angajat în activități de spionaj”

SUA vor expulza 12 diplomați ruși care activează în cadrul misiunii SUA la ONU, fiind suspectați de spionaj.

„Statele Unite au informat Organizația Națiunilor Unite și misiunea permanentă a Rusiei pe lângă Națiunile Unite că începem procesul de expulzare a doisprezece agenți de informații din misiunea Rusă care au abuzat de privilegiile de rezidență în SUA prin angajarea în activități de spionaj care sunt advers pentru securitatea noastră națională. Această acțiune este în dezvoltare de câteva luni”, a spus purtătorul de cuvânt al ONU, Olivia Dalto.

Marți, a șasea zi a invaziei ruse, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse, în timp ce Rusia continuă să atace țara vecină pe mai multe fronturi. Între timp, Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos, va deschide o anchetă cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia cât mai „rapid posibil”. Luni a avut loc prima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, însă fără rezultate vizibile.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Luni, 28 februarie, peședintele ucrainean Volodimir Zelensky a semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.