Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Studenți străini, blocați în Ucraina:…

Studenți străini, blocați în Ucraina: vicepremierul Iryna Vereshchuk acuză Rusia că îi ține ostatici, blocându-le evacuarea

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a anunțat că 2046 de studenți străini, provenind din 27 de țări, nu au posibilitatea să iasă din Ucraina, din cauza bombardamentelor armatei rusești. „Luarea de ostatici a studenților străini. Este exact ceea ce fac rușii în Ucraina, blocându-le evacuarea”, anunță Iryna Vereshchuk, scrie g4media.ro.

Vereshchik spune că studenții sunt blocați în orașele Sumî, Cernihiv și Mariupol, din pricina bombadamentelor rusești.

Mai precis, sunt 659 de studenți din Indua, 160 din China, 144 din Turcia și 400 din Nigeria.

„Printre studenți se numără și cetățeni din Orientul Mijlociu, Asia, Africa, Asia de Sud-Est, Kazahstan, Singapore și Arabia Saudită. Ignorând apelul liderilor acestor țări care cer să ofere coridoare umanitare studenților, rușii se bucură să-i umilească, inclusiv pe liderii unor țări precum China, India șiTurcia”, a scris Iryna Vereshchuk pe contul său e facebook.

Ea apreciază că situația în care se regăsesc studenții străini denotă că liderul de la Kremlin „și-a pierdut complet simțul realității”: „ Acesta este începutul sfârșitului care va fi teribil. Pentru ruși”, a adăugat Iryna Vereshchuk .

Vicepremierul susține că pe parcursul zilei de astăzi, 8 martie, ar putea fi deschis un coridor umanitar de la Sumy la Poltaiva pentru femei, copii și persoane în vârstă, iar pe aici să poată trece și studenții străini.