Scade numărul cazurilor de contaminare cu Ebola

Numărul de cazuri noi de contaminare cu Ebola în cele trei ţări vest-africane cele mai afectate de febra hemoragică înregistrează o „scădere semnificativă şi constituie un prim semn de optimism”, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

„Această scădere este reală, dar aceasta nu înseamnă că lupta este terminată. Este vorba de un prim semn de optimism şi rezultatul eferturilor depuse în ultimele luni”, a afirmat Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al agenţiei ONU de la Geneva.

Conform ultimului bilanț prezentat de OMS, cel puţin 8.459 de persoane au murit din cauza virusului Ebola în lume, dintr-un număr de cel puţin 21.329 de cazuri înregistrate. Cu excepţia a 15 morţi, toate aceste decese au fost înregistrate în Sierra Leone, Guineea şi Liberia. Cel mai mult a avut de suferit personalul medical, care avea grijă de pacienții infectați de Ebola.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *