Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Franței a reiterat sprijinul…

Președintele Franței a reiterat sprijinul pentru R. Moldova și Georgia: „Suntem alături”

Foto: Reuters

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a asigurat sâmbătă, 26 februarie, pe preşedinţii R.Moldova şi Georgiei, ţări care se învecinează cu Ucraina în Europa de Est, că Franţa le va susţine „împotriva oricăror tensiuni sau tentative de destabilizare”, informează Reuters.

„Suntem alături de Republica Moldova şi Georgia, pentru apărarea suveranităţii şi securităţii lor”, a declarat Emmanuel Macron în discuţii la telefon cu cei doi preşedinţi, potrivit Palatului Elysee.

Ziua a treia de război în Ucraina a început cu lupte grele pe străzile Kievului. O clădire dintr-o zonă rezidențială din Kiev a fost lovită de un obuz rusesc. Militarii ucraineni și civilii opun rezistență ocupanților ruși. Președintele Ucrainei a declarat că acum este momentul decisiv pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au fost incluși pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

LIVE TEXT/ Ziua a treia de război în Ucraina. Slovacia și Cehia trimit Ucrainei arme și muniții. Ambasada Slovaciei de la Kiev a fost mutată în România