Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Zelensky: E un moment crucial…

Zelensky: E un moment crucial pentru a închide discuția de lungă durată și a decide aderarea Ucrainei la UE

Sursa foto: Digi 24

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky declară, în contextul unei discuții cu președintele Consiliului European, Charles Michel că acum e momentul decisiv pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.


Cronologia evenimentelor din UcrainaLIVE TEXT/ Ziua a treia de război în Ucraina. Human Rights Watch confirmă atacul asupra unui spital