Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 7000 de turiști ruși…

Peste 7000 de turiști ruși au rămas blocați în Thailanda și fără bani în urma sancțiunilor impuse Rusiei

Sursa foto: Reuters

Sancțiunile fără precedent impuse Rusiei după ofensiva asupra Ucrainei își pun amprenta asupra cetățenilor ruși aflați peste hotare, care au fost nevoiți să caute bani în numerar sau să apeleze la tranzacții cu criptomonede, pentru a se descurca în vacanță, scrie Reuters.

Turistul rus Konstantin Ivanov a încercat să încheie o tranzacție folosindu-și cardul bancar, însă nu a reușit.

„Acest lucru a creat o problemă uriașă pentru noi. Am fost deposedați de finanțele noastre. E ca și cum ar fi fost complet înghețate și nu le putem folosi aici deloc”, a declarat Ivanov, în vârstă de 27 de ani, adăugând că ar putea fi nevoit să își caute un loc de muncă în Indonezia.

Bali este o destinație de vacanță solicitată de turiștii ruși. Aproximativ 1.150 de ruși au intrat în Indonezia în ianuarie 2022, potrivit datelor statistice.

Rifki Saldi Yanto, managerul unei cafenele locale din Bali, a declarat că a observat o scădere a numărului de clienți ruși în ultimele zile și că mulți dintre ei plătesc acum cu numerar în loc de card de credit.

Între timp, peste 7.000 de ruși au rămas blocați în Thailanda, o altă destinație populară, din cauza anulării zborurilor și a problemelor de plată.

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, după ce țările occidentale au luat măsuri în ultimele zile pentru a o izola de sistemul financiar global. Sistemul internațional de plăți SWIFT a deconectat mai multe bănci rusești de la rețeaua sa, în timp ce Visa și Mastercard au anunțat că blochează utilizarea în străinătate a cardurilor lor emise de băncile rusești începând din martie.