Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Orașul Nikolaev continuă să fie…

Orașul Nikolaev continuă să fie bombardat de trupele ruse. Primar: „Ne-au bombardat cu rachete cu muniții cu dispersie care au căzut în cartiere”

Orașul Nikolaev din sudul Ucrainei continuă să fie bombardat de ruși, care folosesc muniții cu dispersie, a declarat primarul orașului-port de la Marea Neagră pentru BBC Newsday.

Oleksandr Senkevych spune că trupele ruse folosesc muniții cu dispersie în zonele civile din orașul Nikolaev pentru a crea panică și a se pregăti pentru o operațiune terestră rusă.

Senkevych le-a cerut femeilor și copiilor să părăsească orașul pentru a limita victimele civile.

„Suntem bombardați în fiecare zi. Ieri (luni -n.r.) am avut două bombardamente. Ne-au bombardat cu bombe cu dispersie, cu rachete cu muniții cu dispersie care au căzut în cartiere unde erau doar case”, a mai spus primarul din Nikolaev.

Foto: CNN

Luni, 4 aprilie, trupele ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete și asupra orașului Nikolaev.

Anterior, Ucraina a acuzat Rusia că folosește bombe cu dispersie, arme care sunt interzise de legislația internațională.

Bombele cu dispersie nu explodează doar o singură dată, ci conțin mai multe bombe mici care explodează pe arii mai mari. Folosirea lor este condamnată de comunitatea internațională din cauza riscului major de vătămare a civililor atunci când sunt aruncate în zone populate.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA – LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina