Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia a lansat mai multe…

Rusia a lansat mai multe rachete asupra orașului Nikolaev

Imagine-simbol

Luni dimineața, 4 aprilie, trupele ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete și asupra orașului Nikolaev, anunță pe Telegram primarul orașului Alexandr Senkevich, scrie unian.net.

„Prieteni, dimineața, trupele ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete asupra orașului. Adunăm date”, a scris Senkevich.

De asemenea, primarul orașului Nikolaev a cerut localnicilor să nu publice fotografii sau clipuri video înainte ca acest lucru să fie făcut de organele oficiale.

Totuși, pe rețelele de socializare au fost publicate imagini video, iar potrivit sursei, acestea ar fi fost făcute în Nikolaev.

În dimineața zilei de luni, 4 aprilie, un atac cu rachete a fost lansat și asupra orașului Odesa. Victime nu au fost raportate.

Luni, 4 aprilie, este a 40-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar peste 1 400 de civili ucraineni au murit, potrivit ONU. De asemenea, mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40